Гръцкият премиер Кириакос Мицотакисе внесъл предложение за създаването на система за европейска

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакисе внесъл предложение за създаването на система за европейска
Коментари Харесай

Гърция предлага да се създаде европейски Железен купол

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакисе внесъл предложение за основаването на система за европейска противовъздушна отбрана по образеца на израелския  " Железен купол ", предават международните медии.

" Конкретно имам поради една система за европейска противовъздушна защита, един европейски " купол ", който да покрива Европа, всички европейски страни, против всякаква опасност. Представете си един европейски " Железен купол " ", прецизира той. Мицотакис уточни, че това е предложение, което към този момент е внесъл и го е развил в огромни елементи.

" Да можем да използваме европейски запаси, с цел да осигурим противовъздушната защита на родината си и да не сме изцяло подвластни от националния бюджет “, изясни гръцкият министър-председател.

Министърът на отбраната Никос Дендиас заяви, че е извънредно належащо за Гърция, а и за всяка европейска страна, да се обезпечи отбрана по модела на Израел за противопоставяне от солидна офанзива от дронове и ракети.

" Разработване на такава стратегия ще отнеме време, само че в бюджетната стратегия на страната до 2030 година има отделени средства за това ", каза гръцкият боен министър.
 Той се разгласи за основаването на европейски финансов инструмент за финансирането на общи дейности в региона на защитата.

Европейските страни разискват разнообразни варианти за укрепване на Противовъздушна отбрана след съветската военна експанзия против Украйна. По този метод ще се употребяват европейските запаси за обезпечаване на противовъздушна защита на всяка европейска страна, което няма да е според от националния бюджет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР